miercuri, 10 noiembrie 2010

Falimentul Religiilor ?


Da, da ... stiu e un titlu scandalos, oripilati, unii dintre voi vor face 3 pasi inapoi, 12 matanii, 2 flegme in san, si vor invoca prezenta Divinitatii, chit ca EA are trebui mai importante de facut.
Daca va enumerati printre acesti oameni, va recomand sa va OPRITI aici, din cititul acestui articol, nu de alta dar nu am puterea sa schimb mentalitati adormite de cei care lucreaza cu stanga si nu cu dreapta (vorbesc de imagine, bineinteles)

Nu vi s-a parut niciodata macar BIZAR, ca orice biserica blameaza existenta banilor, dar TOATE, absolut TOATE, sunt dependente de acest OCHI al Ingerului Suprem Negativ :) ?

Ba mai mult, unii momesc la adeziune cu bani, altii cer cu nerushinare donatii de uneori ma intreb daca ierarhul nu e cumva cersetorul de la intrare ...
Stupefiat ... asta e cuvantul, iar cuvantul e lumina, uneori obtuza, chioara, dar tot lumina e :)
Stupefactia e ca o super-frectie la un picior de lemn, toate astea par a fi decand lumea, iar lumii nu prea mai ii pasa de nimic altceva decat de bani.
gata cu muzica buna, nu mai citim decat ziare de spetza indoielnica sa vedem ce-o facut ala si aia s.a.m.d.
si pana si ierardul are un jeep numa bun de tolanit fetele in tricouri ude, vara la spalatoria auto :) ... si atunci stau si ma intreb .... daca Iisus ar fi venit pe un 4x4 sa prezica cele ce a zis ... oare mai aveam noi aceasta notiune de Crestinism, notiune care deriva EXCLUSIV din numele Lui !?

M-am intalnit azi cu o veche cunostinta, onorabil om, foarte linistit, ma rog, prezenta sa ma indemna la o revolta tacuta ... si oarecum am simtit ADEVARATA atingere a lui Dumnezeu ... o noua culoare iesea la iveala in panza picturii mele :)

Cand e ultima oara cand ati vorbit constructiv cu cineva? ... despre viata in general, NU despre scopuri ...
Prea fugim dupa slujbe, ba de tipul serviciu, ba cele de pomenire pentru cei care pleaca dintre noi, si pe care ii plangem o zi doua si apoi ii tavalim post-mortem prin scandaluri, ca deh, mortu' vinde !

Cum am ajuns sa confund ierarhul locasului de cult cu cersetorul de la poarta si unii ziaristi cu cioclii ? - aaaah, nu ... da ! e retorica :)

in fine, v-am si m-am plictisit :) ... asa ca inchei aici :)

Doar atat tin sa mai spun, LASATI-L pe Dumnezeu sa va arate calea, si mai judecati si cu sufletul pentru ca acolo e samantza lui Dumnezeu, nu in ratiune, acolo lucrurile sunt clare, ori e bine ori e rau, ceea ce faceti sau vreti sa faceti, si vorba altei cunostinte care m-a abordat scurt tot azi : Hai noroc !

2 comentarii:

  1. Imi place scurtatura omului de la urma si mi-ar conveni ca abia inceput sa si inchei spunandu-ti si eu tie: Hai, noroc! ;)

    Indraznesc totusi ceva: tot taraboiul asta real cu bani si fete si 4x4 si ierarhi si cersetori si toate cate or mai fi care sporadic dar vizibil ne fierb creierii nu fac decat sa ne dezvaluie noua insine sufletul nostru cel atat de pierdut pentru care Hristos a binevoit sa moara. Stii vorba aia din Evanghelii: "Ce ar folosi unui om sa castige toata lumea daca isi pierde sufletul?" ceea ce ma face sa cred ca mantuirea sufletului nostru (si al ierarhului si al cersetorului deopotriva) face mai mult decat toate averile lumii, (deci nu conteaza cati bani ai - izbavirea omului e in joc aici) si rau pierdut trebuie sa fie sufletul nostru daca nimic de pe lumea asta nu il poate salva (in afara lui Hristos venit "din afara").

    Sa ne ajute Milostivul sa ne mantuim, sa facem fapte vrednice de pocainta etc sa ne dea si bani (nu multi sa uitam de El, nici putini sa Ii luam numele in desert). Se zice ca bogat e cel caruia nu i se termina... putinul!

    Hai, noroc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Anonim ;))
    in proportie de 90 % sunt de acord cu dvs. doar atat doresc sa mai adaug ... un citat, mazgalit pe un perte din Oradea, citat pe care imi permit sa il reproduc si eu :

    "I don't want to be a millionaire, just live like one "

    adica

    Nu doresc sa fiu un milionar ci doar sa traiesc ca unul :) - dar omul e facut sa caute, defapt el si-a ales, prin stramosii lui, Adamnitza si Evitza, acest rol ...
    Acum, ce alegem sa cautam este dupa puterea si priceperea fiecaruia :)

    RăspundețiȘtergere